A Herceghalmi Alapfokú Művészeti Iskola a 2017-2018-as tanévben kezdte meg működését. 

Célunk elsősorban, a Herceghalmi Általános Iskolába járó tanulók művészeti oktatásának magas színvonalú biztosítása, de szívesen fogadunk a térség egyéb intézménybe járó diákokat is, akik nálunk kívánnak megismerkedni a művészet világával.  

Művészeti iskolában növendékeink három művészeti ágon folytathatják tanulmányaikat.

Képző- és iparműművészeti ágon a grafika- és festészet tanszak mellett az alapfok évfolyamaiba járó növendékeink kerámia és zománcműves tanszakokból választhatnak és ismerhetik meg az alkotás örömét. A táncművészeti ágon a gyerekek a néptánc tanszak keretében ismerkedhetnek meg a néptánc alapjaival és népi kultúránkkal. A zeneművészeti ágon, kis zenészeink a fafúvós (furulya, fuvola), gitár, jazz-dob és zongora tanszakokon ismerkedhetnek meg az önfeledt muzsikálás örömével.  

Képzéseink elsősorban a hatodik életévüket betöltött, de 22 év alattiak számára elérhetőek, lehetőség van azonban ezt követően is bekapcsolódni művészeti munkánkba. Az oktatás térítésidíjas a tanulói jogviszony egy évre szól, a képzés állami bizonyítványt ad, segítve ezzel a szakirányú továbbtanulást.  

A művészeti képzést mindenkinek ajánljuk, mert a művészeten keresztül fejlődik a gyermek kreativitása, állóképessége, mozgáskoordinációja. Kialakul pozitív önértékelése, önbizalma. Megtanul szabad idejével okosan élni és gazdálkodni. Megtapasztalhatja a kitartó munka gyümölcseit, és átélheti a közös alkotás örömét.  

Ennek előmozdítására kínáljuk kiváló művésztanáraink pedagógiai munkáját, jó felszerelt műhelyeinket, képző-és iparművészeti ágon minden szükséges alapanyagot és eszközt, a táncművészeti ágon a fellépésekhez elengedhetetlen viseleteket, táncruhákat, fellépési lehetőségeket, zeneművészeti ágon, lehetőség szerint hangszert.

Várunk a H-A-M-I –ban!

Jelentkezz, és hagyd, hogy Téged is felfaljon a művészet!